TIP: Søg i alle opslag på hele Facebook

Jeg sidder hjemme denne tirsdag aften. Min dreng sover på sit værelse og på gæsteværelset ligger hans fætter. Både min mand og søster er fck fans og selvfølgelig i Parken for at se Champions League kampen mod Chelsea. Jeg deler ikke deres begejstring og mener dybest set, fodbold er irrelevant. Jeg ser helst ikke nogen kampe. Heller ikke landsholdsditto.

Men jeg vil gerne høre om, hvad andre mener om spillet og hvorfor. Det er langt mere interessant. Når man ikke er fodbolduddannet, kan insideviden om spillerne, klubben, gammelt nag og nye indkøb give mere mening at høre om end selve kampene. Og så er det at eksemplet for dette tip på Facebook giver mening for mig.

Hvis du vil høre om, hvad Facebook brugere siger om et bestemt emne i deres statusopdateringer, kan du lave en søgning på ordet og få en realtime liste over alle de opslag, der er lavet med ordet i. Listen er kronologisk.

How-to: Gå op i søgefeltet øverst på startsiden. Skriv søgeordet. I mit tilfælde “FCK”. I stedet for at trykke enter, gå da nederst i dropdownmenuen og tryk “Se flere resultater for ‘FCK'”.

Gå herefter ud i venstremenuen, og tryk på nederste mulighed ‘Opslag af alle’. Så får du livestatusupdates fra alle, der i sine privatindstillinger har markeret at alle kan se deres opslag.

I min søgning kunne jeg se, at der var pause, at FCK spillede kedeligt, at Torres er Judas og at FCKs modstandere havde fået nyt navn: Chelshit. Desuden stod kampen 0-1 og min hjemstavns Grønkjær var skyld i målet.

Alt sammen godt for et hurtigt overblik. Jeg mindes at man tidligere kunne lave statistik på det, så man kunne søge på fx ‘Oh So Social’, se updates’ne, se hvornår der blev talt om emnet, af hvor mange, hvorfra i verden, osv. Det giver god mening for virksomheder på Facebook. Det må blive min hjemmeopgave til næste gang. Hvis du der læser dette, har en idé om, man stadig kan lave statistik på søgninger på Facebook, så sig endelig til!

Indtil da håber jeg bare at FCK opper sig. Ikke så meget for kampens skyld, men for de mennesker, der kommer hjem til mig om føje tid. Tæer af is og nederlag på hjemmebane er aldrig en god kombi.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

© 2017 Oh So Social. All Rights Reserved. Theme WP Castle by Saeed Salam.