Nye medier gør dig attraktiv på jobmarkedet

Jeg er selv jobsøgende indenfor nye medier, og derfor har jeg gjort lidt af hvert for at optimere min tilstedeværelse overfor potentielle chefer. Men selvom du ikke er specialt optaget af, hvordan medierne i sig selv fungerer og selvom du fantaserer om et mere analogt job end jeg, er det en rigtig god idé at være bevidst om, hvor og hvad du kan gøre for at fremstille dig selv bedst muligt. Personlig branding – med et slidt begreb.

Fri eller ledig?

Hvordan fremstiller nettet dig? Er du fri eller ledig?

Her er et par tips til digitale begyndere. 1: SEO, 2: Facebook, 3: Egen hjemmeside.

1. Gør dig søgbar på nettet. Og ikke mindst: Vær klar over, hvad man kan søge frem, når drømmechefen googler dig. For det gør hun: 85 % af alle chefer googler nye medarbejdere.

Hvis du ikke har googlet dig selv endnu, så er det bare ind på http://google.com og skriv dit “Navn Efternavn” hurtigst muligt. Hvad kommer der frem? Det er dit navn, men er det overhovedet dig? Er der noget du hellere vil have frem? Hvilket billede giver resultaterne af dig?

Panik ikke, men få hjælp til, hvordan man kan optimere søgningen, hvis du ikke selv ved, hvordan man. Begrebet hedder SEO (search engine optimizing), og google har værktøjer du kan starte med på http://www.google.com/webmasters/docs/search-engine-optimization-starter-guide.pdf 

 2. Sørg for, at gøre din Facebookprofil privat. Det gælder både fotos, statusupdates og oplysninger. Selv om drømmechefen selvfølgelig kommer til at elske dig, er der ingen grund til, at hun skal se dig spritstiv eller halvnøgen først. Husk førstehåndsindtrykket gør altså noget ved os. Der er heller ingen grund til, at hun ved, hvad du stemmer, hvad du tror på eller ikke tror på osv. Oplysningerne er personlige og de vil hurtigt farve indtrykket af dig. Og man ved aldrig, hvad chefen drømmer om. Gå ind under – Konto – Privatindstillinger – og tilpas visningen efter dine ønsker. Det er muligt at lave lister over fx venner, der kan se alt, bekendte, der kun kan se noget og mennesker, du ikke har friended, slet ikke kan se noget. Det er et temperamentsspørgsmål, men det er vigtigt at kende mulighederne i jobsammenhæng. 

Indtil nu har jeg kun talt om damage control. Nu er det på tide at gøre dig fagligt interessant og proaktiv.

3: Lav din egen hjemmeside og skriv om det, du brænder for fagligt. Her har du mulighed for at skrive om, det du interesserer dig for og gøre det på en måde, der viser dine evner formidlingsmæssigt, indholdsmæssigt og – på et metaplan – viser, at du er initiativrig og progressiv. Du kan gøre det gratis og nemt på http://drupalgardens.com eller på http://wordpress.com, som jeg har brugt her.

Fordelen ved de her tre punkter er jo yderligere, at du faktisk får lidt mere tjek på de nye medier og efterfølgende kan bestride et job, hvor du skal betjene et simpelt cms system, som fx wordpress eller drupal.

God jobjagt.

Læs Arbejdsløs, ledig, fri?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

© 2017 Oh So Social. All Rights Reserved. Theme WP Castle by Saeed Salam.