Marketingafdelingerne forstår ikke det sociale aspekt

Marketing Online har skrevet en  artikel om problemerne ved, at marketing endnu ikke forstår sociale medier. Læs den herunder eller på http://www.markedsforingonline.dk/marketingfolk-forstar-endnu-ikke-de-sociale-medier/, og svar evt. på, hvorfor marketing afdelingerne ikke er sociale endnu.

Færre end en tredjedel af alle marketingfolk har en stærk forståelse af,  hvad der sker med deres brands i de samtaler som  de sociale medier  faciliterer, mens 31% har meget lidt eller ingen forståelse overhovedet. Det viser en undersøgelse foretaget af konsulenthuset Alterian.

Det er konsulentfirmaets 8. årlige undersøgelse og de har spurgt næsten 1.500 marketingfolk, bureauer og marketingkonsulenter over hele verden om deres markedsføringsudgifter, brug af sociale medier og deres engagement på tværs af digitale kanaler.

Næsten 80% af de adspurgte marketingfolk indrømmede, at de er bange for, at deres brand ikke i særlig høj grad kommunikerer med kunderne og at de har svært ved at forstå, hvordan online samtaler påvirker deres brand.

De fleste erkender problemområderne og tager skridt til at afhjælpe dem (fx at afsætte en større del af markedsføringsbudgettet til de sociale / digitale medier, afsætte de nødvendige ressourcer til øget kommunikation via e-mail og sociale medier). Men en stor del synes stadig at være begrænset i deres analytiske kompetencer; 6 % har ingen analytiske erfaringer vedrørende digitale medier, har kun grundlæggende analytisk niveau (29%), eller kæmper for at binde analyse op med kampagnestrategi (28 %).

“Undersøgelsen viser, at størstedelen af brands mangler forståelse for, hvad der præcist skal måles og analyseres, hvordan man griber det an, og hvordan man bruger oplysningerne til at forbedre markedsføringen,” siger David Eldridge, CEO for Alterian. “Det er afgørende for marketingfolk at søge vejledning for at få fat i de rigtige værktøjer til at udvikle en strategisk plan, der giver dem mulighed for fuldt ud at samarbejde med kunder på tværs af kanaler. En af de første skridt i denne proces er at vide, hvordan man skaber mere personlig interaktion via e-mail , sociale medier og endda med web besøgende.”

Ifølge undersøgelsen fokuserer de fleste marketingfolk på at skabe brand kommunikation for mindst én kanal, uanset om det er hjemmeside, direct mail, e-mail eller sociale medier, mens kun 9% slet ingenting foretager sig.

En tredjedel bruger deres hjemmeside som en firmabrochure, mens mere end halvdelen (55%) koncentrerer sig om tilbud og kampagner på websiten. Det er imidlertid kun et lille antal af marketingfolk (11%), der for øjeblikket personaliserer hver enkelt brugers oplevelse.

“Disse tal tyder på, at massekommunikation stadig betragtes som normen som markedsføringsstrategi af mange,” sagde Eldridge. “Der er stadig meget plads til at forbedre både hjemmeside og e-mail strategi gennem tilpasning, især baseret på individuelle præferencer og behov snarere end større segmentering.”

Men marketingfolk synes lidt mere avanceret, når det kommer til e-mail og til at forstå vigtigheden af målrettet kommunikation i denne kanal. Omkring 43% sagde, at de bruger nogle former for segmenteringsstrategi til at levere bestemte e-mail til hver målgruppe, selv om kun en lille del (13%) sender emails baseret på personlige præferencer.

Omkring halvdelen af de adspurgte forventede, at de samlede udgifter til markedsføring vil stige en smule (med 5% -25%) i de kommende år, og yderligere 9% sagde, at det ville stige kraftigt (med 25% eller mere).

Tilsvarende forudsiger tre ud af fire, at deres sociale / digitale markedsføringsudgifter vil stige i det kommende år. Af dem, sagde en fjerdedel, at budgettet ville stige med 25% eller mere. Den anslåede vækst i markedsføringsbudgetterne tyder på, at digitale løsninger vil drive den generelle markedsføringsvækst i de kommende år.

Den fulde “How engaged is your brand?” undersøgelse kan downloades gratis på Alterians hjemmeside.

Læs også Ida Blomsterbergs artikel; Service er det nye marketing

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

© 2017 Oh So Social. All Rights Reserved. Theme WP Castle by Saeed Salam.