Arbejdsløs, jobsøgende, ledig?

Jeg er SÅ arbejdssøgende. Jeg skriver rigtig mange ansøgninger og netværker og udtænker kreative måder at henvende mig til virksomheder på, for at de skal fatte interesse for mig. Jeg opdaterer Facebookprofilen uafbrudt og jeg skyr ikke nogen midler i eftersøgningen på det perfekte job.

For tiden er det svært at sige andet end “Ja tak” til alle tænkelige jobs, man kunne blive tilbudt. Men hvis man nu imod våbenindustrien, så skal man jo ikke sælge sin sjæl til et bureau, der skal promovere dem – for at tage et grelt eksempel. Jeg vil ikke være kræsen og jeg søger meget bredt, men jeg vil være stolt af det jeg gør, og jeg vil gøre alt for at få det job, der vil gøre mig stolt. Jeg glæder mig til at komme ud og få mit første voksenjob.

I den her søgen efter en opskrift på, hvordan man opfører sig, når man er arbejdsløs, eller hvad det hedder, går jeg til så mange kurser jeg overhovedet kan, der kan opkvalificere mine kompetencer eller kan hjælpe mig med at anskue jobsøgningen på nye måder.

I sidste uge var jeg så til mit første A-kassemøde. Jeg vil ikke sige, at det har fremmet min personlige udvikling, men det har dog alligevel gjort noget for mig, for det var et mareridt. Der sad jeg sammen med 20 andre mennesker, der alle ikke ønskede at være der. Enten var de nyuddannede som jeg selv, eller også havde de været i systemet i flere år, og skulle alligevel til intro møde for gud ved hvilken gang. Ingen ønsker ikke at blive brugt til noget. Og så var der reglerne, vi skulle belæres om. Hvor meget eller hvor lidt vi skulle gøre for ikke at modtage dagpenge, for at få dem frataget eller for overhovedet at få dem. Et stressende cirkus. Og jeg ønsker ALDRIG at komme til flere A-kasse møder. Jeg vil bare have et arbejde.

Men dagen efter havde jeg meldt mig til et kursus hos DKF (Dansk Kommunikationsforening), der hed “Er det dig der skal have jobbet?” med René La Cour Sell. Det var et vendepunkt for min jobsøgning. Han er det mest begejstrede og varme menneske, der har været direktør gennem de sidste 30 år og ved, hvad han taler om. Han er stærkt subjektiv i sine anvisninger, men hvad gør det, når man øser ud af guldkorn. I de følgende dage har jeg citeret ham for så meget og genfortalt hans historier til hele min familie og vennekreds, at jeg end ikke orker at gøre det her. I hvert fald ikke denne gang. Det korte af det lange er, at hans oplæg gjorde, at jeg nu betragter jobsøgningen som 9-16 arbejde. Jeg blev dybt motiveret inspireret. Han mindede os om, at man skal huske sine egne indre værdier og ikke KUN stå med hatten i hånden, når man søger jobs.

Læs hvordan en fredagsøl blev til en praktikplads i sociale medier hos Netseeds.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

© 2017 Oh So Social. All Rights Reserved. Theme WP Castle by Saeed Salam.